top of page
Search

Hrvatsko društvo lobista reagiralo na članak Jutarnjeg lista: ‘Lobiranje nije kazneno djelo‘

Nakon objave članka Jutarnjeg lista 26.04.2021.g https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/za-sto-tocno-uskok-tereti-bivsu-ministricu-zalac-osumnjicena-da-je-lobirala-za-firmu-mocnog-poduzetnika-15068388 Hrvatsko društvo lobista uputilo je dopis uz zahtjev za demanti https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatsko-drustvo-lobista-reagiralo-na-clanak-jutarnjeg-lista-lobiranje-nije-kazneno-djelo-15070177, kao reakciju na članak. HDL je istaknuo da se već u naslovu pogrešnim korištenjem pojma lobiranje implicira da je to djelatnost koja podilazi pod kaznenu odgovornost, te skrenuo pažnju javnosti i medija da lobiranje nije kazneno djelo i da se taj pojam ne koristi kao sinonim za kaznena djela kao što su davanje mita, trgovanje utjecajem, davanje mita za trgovanje utjecajem, poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti te zlouporaba položaja i ovlasti.

U ovom trenutku, kad se nazire početak rada na zakonodavnom prijedlogu za zagovaranje interesa/lobiranje koji će doprinijeti etabliranju struke, HDL smatra potrebnim još jednom skrenuti pažnju medija i javnosti da je lobiranje legalna i legitimna struka sa svojom profesionalnom metodologijom s kojom su navedena kaznena djela potpuno nespojiva, kako je naglašeno u dopisu Jutarnjem listu.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

IZABRAN NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKOG DRUŠTVA LOBISTA

Na Izbornoj skupštini Hrvatskog društva lobista, održanoj 15. prosinca 2022. godine, izabrana su nova upravna tijela Udruge. Popis imena osoba izabranih u Upravni i Nadzorni odbor, kao i Sud časti, mo

Comments


bottom of page